از دست موسیقی، این فرکانسِ صوتیِ هارمونی‌دار کارهای زیادی بر می‌آید؛ هم می‌تواند اسباب شادی و لذت باشد و هم چاشنی‌ای جهت کار و تمرکز. علاوه بر این؛ تاثیرات برجسته‌ای نیز بر ذهن و روان انسان می‌گذارد که باعث به میان آمدن رشته‌ای به نام «موسیقی درمانی» شده است، اما این پدیده‌ی صوتیِ جذاب، چگونه چنین کارهایی را انجام می‌دهد و بهترین نوع موسیقی جهت گوش سپردن به آن چیست؟ علاوه بر این، مواردی مثل «داروهای دیجیتال – Digital Drugs» چه هستند و چگونه می‌توان از آن‌ها بهره برد؟ این‌ها مباحثی هستند که قصد داریم در این مقاله مفصلاً بررسی‌شان کنیم تا نهایتاً به معرفی پکیجی حرفه‌ای و کامل در این زمینه برسیم:



مقدمه‌ای بر موسیقی و صدا

قبل از رفتن به سراغ اصل مطلب، ابتدا لازم است مفاهیمی را در این خصوص شناخته و اصول اولیه آن را بررسی کنیم تا با پیش‌زمینه بهتری مباحث اصلی را فرا بگیریم، این مفاهیم همان توضیحاتی هستند که اطلاعاتی را از کارکرد موسیقی به ما ارائه می‌دهند؛ موسیقی چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟

موسیقی به نوعی از فرکانس‌های شنیداری‌ای اطلاق می‌گردد که با هارمونیِ خاصی تولید شده و پس از انتشار در محیط شنیده می‌شوند. منبع ایجاد موسیقی می‌تواند شامل هر جسمی که باعث بوجود آمدن فرکانس صوتی می‌شود باشد در صورتی که چند اصل در ایجاد آن صدا رعایت گردد. این اصول عبارتند از؛ ریتم، هم‌آهنگی و زیروبم آن.

جهت درک بهترِ چنین فرایندی، فرض کنید یک پیانیست در حال نواختن یک قطعه موسیقی است، او در این روند؛ با تغییر در فشردن کلیدها زیر و بم را ایجاد می‌کند، با رعایت زمان‌بندی در فشردن کلیدها ریتم-تمپو را ایجاد کرده و سپس با تکرار این پروسه باعث بوجود آمدن هم‌آهنگی-هارمونی می‌شود که از مجموع این کارها موسیقی ساخته می‌شود.

این موسیقی می‌تواند پس از شنیده شدن، باعث ایجاد تغییرات زیادی در بدن شنونده شود که به عنوان «تاثیر» از آن‌ها یاد می‌شود و موضوعی است که در ادامه بدان خواهیم پرداخت.


تاثیر موسیقی

تاثیر برای انسان، به معنای؛ رخ دادن تغییرات مختلفی است که پس از احساس شدن چیزی در بدن او پدیدار شده و می‌توانند برای مدت زمانِ خاص در آن بخش پایدار بمانند. تاثیرات در مرحله اول به نوع حواسِ دریافت کننده مربوط بوده و سپس به برداشت انسان بستگی دارند، حال شرح دقیق این تاثیرات چیست؟

جهت درک بهتر فرایند تاثیر‌پذیری، ابتدا لازم است به حواسی که با موسیقی درگیر می‌شوند پرداخت:

طبق شواهد علمی ثابت شده؛ انسان دارای پنج حس مختلف است که با یکی از آن‌ها می‌تواند به شنیدن اصوات مختلف بپردازد، و آن حس «شنیداری» نام دارد. حس شنیداری با حسگری به‌نام گوش صورت می‌پذیرد و گوش نیز مستقیماً با مغز در ارتباط است.

گوش ابتدا امواج صوتی را از محیط دریافت کرده و پس از تبدیل کردن‌شان به دستورات قابل انتقال، آن‌ها را به اعصاب مربوطه منتقل می‌کند تا به مغز ارسال شوند و سپس پردازش انجام شود.

در روند پردازشِ اصوات، مرحله‌ای به نام؛ تفسیر وجود دارد که آن‌ها را برای انسان قابل فهم می‌کند، این همان «درک شدن» است. 

درک توسط دو عامل بزرگ انجام می‌شود که در آن؛ ابتدا غریزه به میان آمده و سپس مغز به ایفای نقش می‌پردازد. اما مصداق‌های آن چیست؟

یکی از مثال‌های درک را می‌توان به‌هنگام شنیدن صدایی ناگهانی مثل «بوق اتوموبیل» تعریف کرد که هنگام شنیده شدن آن؛ در ابتدا بدن انسان ناخودآگاه واکنش نشان داده و سپس مغز به درک آن نائل می‌شود که صدای چیست؟ فقط بوق است، نیازی به ترس نیست! ولی این همه تعریف چه ارتباط تنگاتنگی با تاثیر موسیقی دارد؟

چارت فوق + مواردی که عرض شد قصد دارد به ما بگوید؛ تاثیری که موسیقی بر انسان می‌گذارد توسط دو جنبه؛ غریزه - غیرارادی و سپس مغز - ارادی تعیین می‌شود. با این تعریف ما نیمی از تاثیراتی که از موسیقی دریافت می‌کنیم تحت کنترلِ برداشت‌های مغزی خودمان می‌باشد که در فرایند پردازش درک می‌گردند تا دریابیم صدا مصداق چه خاطره‌ی قبلیِ آرامش بخش یا هیجانی‌ای است که در زندگی تجربه کرده‌ایم؟ تا حسی از آن بگیریم.

نیمه دیگرِ تاثیرات موسیقی اما، به ماهیت خودِ موسیقی بستگی دارد که فراتر از خاطرات، به ژنتیک مرتبط است. این نوع از درک به دلیل این‌که قبل از درک‌شدگیِ موسیقی توسط مغز به وقوع می‌پیوندد، باعث ایجاد رشته‌ی موسیقی درمانی و به همین ترتیب تاثیرات پنهان موسیقی بر بدن شده است، اما چگونه کار می‌کند؟

در فرایند درک شدگی صدا توسط غریزه، عاملی که ناخودآگاه باعث بوجود آمدن حسی درون‌مان می‌گردد، ربط داشتن یک صدا به یک موجود یا اتفاق است. این اتفاقات یا موجودات همان میراثی هستند که اجداد انسان از قدیم‌الایام توسط ژنتیک به او منتقل کرده‌اند، حال به دلیل برخوردار نبودن غریزه از هوش، موردی به نام تشخیص دادن نیز از میان می‌رود و همین کافی‌ست تا صدای ناگهانی اگزوز یک ماشین در شب، بدون این‌که واقعا آن را حس کنیم به عنوان غرش یک حیوان یا یک اتفاق خطرناک درک شده و باعث بوجود آمدن ترس کوتاهی درون ما شود.

این مثال در سازهای بکار رفته در موسیقی نیز به همین ترتیب عمل می‌کند. غریزه انسان هنگام گوش دادن به یک موسیقیِ غیر استانداردی که تماماً مصداق‌های منفی را شامل شود، بدون این‌که حتی متوجه حسی شود، به مرور و در «گوش دادن بلند مدت» احساساتی چون: استرس، خشونت، افسردگی و.. را به مغز منتقل کرده و سپس این حالات باعث نمایان شدن آثاری در بدن شخص نیز می‌شوند. اما این به معنای گوش دادن فقط به یک سبک موسیقی خاص است؟ خیر، این کار نیز صحیح نمی‌باشد! پس بهترین راه حل در این خصوص چیست؟

اجازه دهید، مبحث داروهای دیجیتال را نیز باهم بررسی کنیم و سپس به شرح این راه حل بپردازیم که چگونه موسیقی خود را گزینش کنیم.


داروهای دیجیتال – Digital Drug

سال‌های 1893 میلادی بود که دکتری به نام؛ هنریش ویل‌هلم داو با کشف نوسانات صوتیِ دو گوش، مبحثی به نام داروهای دیجیتال را به میان آورد که به مرور زمان و افزایش تحقیقات صورت گرفته در خصوص آن، طرفداران خاص خود را پیدا کرد. داروهای دیجیتال می‌توانستند پس از شنیده شدن از طریق هدفون، اثراتی از قبیل؛ آرامش، خلاقیت و سایر وضعیت‌های ذهنی مطلوب را برای شخص به ارمغان بی‌آوردند که تعدادی از این داروها را به همراه منابع‌شان + نرم‌افزارهای لازمه، در پکیج معرفی شده قرار دادیم.

اثرگذاری داروهای دیجیتال بر خلاف مکانیزم موسیقی، از مصداق‌های غریزه یا خودآگاهی متفاوت بوده و مستقیماً به امواج مغزی مثل؛ آلفا، بتا، تتا و... مرتبط می‌شود.

تاثیرگذاری داروهای دیجیتال از طریق تغیرات فرکانسی بین گوشِ چپ و راست صورت می‌گیرد که با توجه به ارتباط آن به امواج مغزی ذکر شده، موجب بروز احساسات مختلف و ترشح هرومون‌های خاصی در بدن شنونده می‌گردد.

جهت دسترسی به دوزهای نایاب آن می‌توانید از پکیج موسیقیِ معرفی شده استفاده نمایید. اما از داروهای دیجیتال که بگذریم، بهترین روش برای گزینش موسیقی چه می‌باشد؟


راهِ حل‌هایی برای گزینش موسیقی

در فرایند انتخاب موسیقیِ مناسب، دو شیوه‌ی کلی برقرار است که به مستقیم «فرموله کردن» و روش غیرمستقیم «استفاده از موارد آماده» تقسیم می‌شوند. حال شرح‌شان چه می‌باشد؟


فرموله کردن موسیقی

فرمول‌ها در گزینش موسیقی زمانی به میان می‌آیند که نه علاقه‌ای به تکراری شدن سبک موسیقی داریم و نه خوش‌مان می‌آید درگیر احساسات ناخوش‌آیند شویم در چنین شرایطی، این روش با ارائه فرمول 2-1 به کمک‌مان آمده و راه حل جالبی را ارائه می‌دهد:

چارت فوق به ما می‌گوید؛ به هر سبک از موسقی‌ای که گوش می‌کنید، می‌توانید با دستچین کردن 2 بخش مثبت و 1 بخش منفی از آن‌ها، توازن مناسبی در ترکیب موسیقی خود برقرار کرده و از گوش کردن به چنین لیستی لذت ببرید. این فرمول با حفظ 2 واحد موسیقیِ مثبت؛ نسبت حال‌تان را بهتر کرده و با ادغام 1 واحد منفی؛ اجازه تکراری شدن حالات موسیقی را نخواهد داد که می‌توانید از آن بهره ببرید. اما آیا شیوه‌ی بهتری وجود دارد که به صورت آماده سبک‌های متنوعی از موسیقی را دست‌چین کرده و با فرمول بهتری ارائه دهد؟ بله! و آن پکیج زیر می‌باشد:



پکیج فوق چه چیزی به ما ارائه می‌کند؟

مجموعه فوق شامل 2 دسته‌بندی از موسیقیِ بی‌کلام و باکلام بوده که هر بخش؛ چند میکسِ حرفه‌ای و طولانی «بیش از 30 دقیقه» را دارا می‌باشد. تنوع سبک‌های موسیقیِ درون پکیج عبارتند از؛ ریلکس، ترنس، سنتی و رپ که تمامی میکس‌های آن کاملاً اختصاصی تهیه شده و از فرموله‌شدگی پیروی می‌کنند.

علاوه بر این؛ برنامه‌های لازمه + دوزهای داروی دیجیتال و ابزارشان + منابع و... موارد دیگری نیز در بسته فوق قرار دارند که داشتن آن به هر شخصی که به موسیقی خود اهمیت می‌دهد، پیشنهاد می‌شود.